Gevaren cybercrime nemen toe

04-05-2018
beleggen in cyber security

Cyber crime is een bedrijfstak op zich. Cybercriminelen zijn voortdurend bezig om nieuwe virussen, DDoS-aanvallen en ransom software te ontwikkelen. De gevaren nemen toe en bovendien worden cybercriminelen steeds slimmer. We moeten doorgaan met het verbeteren van onze cyber veiligheid. Er is geen andere keuze. Het is een ratrace die nooit zal stoppen.

Volop investeren in cyber security

Recent trok Ferdinand Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, aan de bel: investeer volop in cyber security als bedrijven en overheden! Maar ik denk dat het voor iedereen al lang duidelijk is hoe de vlag erbij hangt. Als je als bedrijf de online bedreigingen het hoofd wilt bieden, moet je wel mee in de ratrace en volop investeren in state-of-the-art digitale veiligheid.

Budgetten voor cyber crime-bestrijding nemen sterk toe

De budgetten die bedrijven in hun cyberveiligheid steken nemen ook toe. Je hebt als bedrijf geen andere keuze. Want als je een steekje laat vallen in je digitale beveiliging, kun je hardhandig met de neus op de feiten worden gedrukt. Zoals containeroverslagbedrijf A.P. Møller-Mærsk vorig jaar in de Rotterdamse haven overkwam. Door een gerichte computeraanval konden de kranen om de containers over te slaan niet meer gebruikt worden. De schade voor het A.P. Møller-Mærsk-concern kwam op € 450 miljoen. Dan leer je het wel: up-to-date digitale beveiliging aanschaffen. Bedrijven en overheden moeten zich dus wel digitaal afdoende beveiligen. 

Hogere omzetten

En met het toenemen van de digitale aanvallen en bedreigingen, zie je ook dat cyber securitybedrijven steeds hogere omzetten boeken. En dat de groeivooruitzichten nogal eens naar boven toe worden aangepast. Nu prognosticeert het onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures ruim 17% gemiddelde groei jaarlijks voor de komende jaren.

Interessante sector voor beleggers

Die hoge groei en het gegeven dat bedrijven en overheden geen andere keuze hebben dan zich afdoende te beveiligen, maakt de cyber security-sector voor beleggers natuurlijk heel interessant. 

Cyber security is een van de sectoren waarin met Innovation Asset Management belegd kan worden. 
Bekijk hier alle sectoren>>

 

In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren.